середу, 25 квітня 2018 р.


«Мої права – мій пильний захист»

В цьому році Міністерство юстиції України оголосило проект «Я маю право», девіз якого: « Знаю! Дію! Захищаю!»
Зустріч  учнів СШ № 64 з директором Державного Центру безкоштовної допомоги Бреусом Сергієм Михайловичем та провідним спеціалістом Солом’янської філії  Київського міського  Центру зайнятості Арапіною Дарією Дмитрієвною  пройшла дуже цікаво, емоційно та корисно для школярів, які стоять на порозі дорослого самостійного життя. Сергій Михайлович розповів про  Конституцію незалежної України, яка була прийнята в 1991 році , яка і дала право на захист прав кожного громадянина. 

 

Діти почули про роботу правового центру, де юристи-фахівці надають безкоштовну допомогу, юридичні послуги всім без винятку, всім, хто її потребує. Пояснив, в чому полягає  робота адвоката центру. З 2011 року держава надає безкоштовну допомогу юриста, у кожного є право  отримати висококваліфіковане супроводження спеціаліста в складної життєвої ситуації, в суді, в поліції. Представник Центру підкреслив, що діти до 18 років мають право на безоплатний юридичний захист. Система безоплатної правової допомоги має єдиний  цілодобовий безкоштовний контакт – центр: 0800213103. Електронний сервіс проекту  дозволяє отримати  правову консультацію, довідку через інтернет. З 2012 року 800 тисяч українських громадян  скористалося послугами безоплатної правової допомоги.

Представник центру зайнятості розповіла учням про завдання   діяльності  цього закладу  по профорієнтації учнів. Діти активно приймали  участь  в обговоренні модних, престижних сьогодні професій. Згадували професії, які  втратили свою актуальність з розвитком технічного прогресу. 



Кожний присутній отримав психологічний тест по профорієнтації  для визначення своїх здібностей,  вибору  свого професійного шляху та запрошення на персональну консультацію в Центр на вул.. Жилянську, 47-б. Бібліотека висловлює щиру подяку Бреусу С.М. та Арапіної Д.Д. за організацію проведення дуже важливої  правової освіти та роботі по профорієнтації учнівської молоді. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю в рамках  програми  « Я маю право».



Немає коментарів:

Дописати коментар