середу, 18 липня 2018 р.


Літо з хорошою книгою

Літо – це пора коли, хочеться просто відпочити, щоб сонце зігрівало нас, а вітерець лоскотав наше тіло. Літо – це коли не хочеться поспішати, а просто запам’ятати все як є. Тож, дозвольте собі радість – віднайдіть затишне місце для двох – Ви і Книга. Пориньте у вигадані і реальні світи головних героїв, і ваш день наповниться позитивом і радістю. Адже сьогодні читати модно та корисно, бо якщо хочеш втриматися «на плаву», то потрібно більше читати і розвиватися. А ще читання допомагає найкраще розслабитися. Тож, коли влітку життя стає легшим і безтурботнішим, і коли хочеться чогось легкого та натхненого, ми пропонуємо добірку кращих книг для літнього читання, які стануть в пригоді, як для подорожуючих, так і для тих, хто залишається вдома. 


Книги українських авторів різноманітні за змістом, але всі вони про те, як можна будні перетворити на свято, як ступити крок до щастя, як здійснити бажання. Тут пронизлива історія забороненого кохання між донькою священика й одруженим польським шляхтичем. А ще є книга, яка так захоплює з перших сторінок, що ніби ти і сам є безпосереднім учасником подій. А коли за столом зібралися друзі, то тут в нагоді теплі історії з Усмішкою. Що робити, коли серце сповнюється ностальгією? Відповідь у книзі В.Шкляра «Ностальгія». 


Крокуємо далі. Шедеври світової літератури. Розпочнемо з розповіді про літо, наповнене радісними, сумними, загадковими й тривожними подіями. Літо, коли кожного дня відбуваються дивовижні відкриття – «Кульбабове вино» Р.Бредбері. Книга про дорослішання та світ, де цінується благородність, співчуття і справедливість – «Убити пересмішника» Х.Лі. А яке літо без історій про відчайдушні пошуки скарбів чи історія кохання багатої сімейної пари Драйверів. А можливо вам до душі розповідь про пса і його призначення у дивному світі людей де на нього чекають життєві уроки і безліч пригод. А хто не чув про класичний твір «Троє у човні…» Джером К.Джером – його героям не сумно ані на мить. А ще зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам, про маленьке життя і велику надію, яка може витримати будь-які удари долі – «До зустрічі з тобою» Дж.Мойєс. Чи відкрийте книгу французької письменниці Ф.Саган, де вона описала, чому невловимих моментів щастя у нашому житті найбільше влітку.


 І багато цікавого і корисного ви можете прочитати. Варто лише завітати в нашу бібліотеку. Приємного читання!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар