неділю, 28 жовтня 2018 р.


«Фаворити наших читачів»

Не за горами зима і рік вже добігає свого завершення. Протягом цього нелегкого року, наші читачі завжди залишаються вірними своїй бібліотеці. І саме вони, своїми рекомендаціями і побажаннями допомагають нам у формуванні фонду. Адже, відвідувачі не лише приходять по книги, а і розповідають про прочитане і часом рекомендують іншим читачам. І для себе завжди просять «щось би почитати подібне». От ми вирішили підбити підсумки вподобань наших читачів. Це саме ті книги, які є їхніми фаворитами. Після знайомства з Тимуром Литовченком, наші читачі старшого віку зачитуються його творами та спільно написаними з дружиною. І саме молодим рекомендують читати історію України в романах вже від сучасних авторів. Також часто запитують книги Мирослава Дочинця (дуже багато було замовлень по МБА і ВСО), а нещодавно відкрили для себе автора із Закарпаття Дмитра Кешелю. Незмінними залишаються книги Сергія Лойко «Аеропорт» і «Рейс».


 Світлана Талан – про жінок українок, про гострі соціальні проблеми. Галина Вдовиченко – спокійні, світлі розповіді про те, як можна будні перетворити на свято. Поетичність і притчевість творів Надії Гуменюк, що йдуть від народної традиції глибоко цінують поціновувачі української книги. А розповідь про нескінченне коло життя, про круговерть людських доль в історії країни – А.Цінцірук «Коло Елу». Молоді авторки для молоді і не тільки: С.Андрухович і її книга переможець конкурсу «Книга року ВВС-2014» - «Фелікс Австрія»; Ю.Кубай «Душа», де переплітаються жорстокість світу політики, хворі марення, невинна любов… А книги Ірен Роздобудько можна читати всі, навіть не задумуючись. 


Хочете прочитати про відомих людей? Найбільш читаний автор Ірвінг Стоун. Дафна дю Мор’є, Ольга Токарчук, Анна Гавальда – хто ще не читав твори цих авторок, наш читач рекомендує. Книги ДжоджоМойєс без вступних промов увірвалися в читацькі вподобання. І не потрібна їм реклама – лише книга, тиша і спокій, а ще прихопіть роман «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву» А.Мартен-Люган – тут без коментарів. Просто читайте. І як кажуть наші читачі «Сам читаю і Вам раджу». 


Але це не всі книги із читацьких вподобань. Повірте мені, їх значно більше іна поличках вони в край рідко стоять. Вранці здали, під вечір забрали. А на деякі книги є окрема черга, наприклад «Роман з містом» від С.Горбань і Н.Лапіної, романи Анни Тарнави, «Вільний світ» Т.Белімової, «Грішниця» О.Печорної, «Зірка для тебе» Д.Корній, «Я тут живу» М.Іванцової, «Поклик янгола» Г. Мюссо.



Немає коментарів:

Дописати коментар