вівторок, 23 травня 2023 р.

             Історія подвигів

                 До Дня Героїв

День Героїв – щорічне свято на честь борців за волю України. Цього дня вшановують пам'ять усіх, хто поклав своє життя за Незалежність нашої держави. Це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв відзначають понад сімдесят років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму.  

Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав: руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії, січових стрільців, Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії, членів визвольного руху шестидесятників, активістів Небесної сотні,  воїнів АТО та нинішньої повномасштабної війни.

 

Події, які відбуваються в Україні, є новітнім етапом національно-визвольних змагань українського народу проти зовнішніх і внутрішніх ворогів. У подібні періоди українці найбільш активно формують пантеон героїв, тих, хто готові покласти і кладуть «душу й тіло»  за Україну. Україна довела світу і перш за все собі, що є країною ГЕРОЇВ, де кожен на своєму місті творить щоденний подвиг мужності і незламності.

Бібліотека має численну добірку як документальної так і художньої літератури, в якій яскраво зображені героїчні події і особистості нашої буремної історії на кожному її етапі.



Немає коментарів:

Дописати коментар