четвер, 22 лютого 2024 р.

 

           Дивосвіт Семенченко–Шахрай Л.В.

22 лютого в бібліотеці біля творчої виставки художниці Любові Василівни був проведений шкільний урок малювання для учнів п’ятих класів школи № 64. 

Мисткиня розповідала учням багато цікавого про художнє явище - Петриківський розпис, про технічні деталі виготовлення спеціальних пензлів «кошачок», без яких цей розпис неможливий. Адже жодний інший пензлик не може зрівнятися в розписі з цим чудовим пензликом. «Кошачка» має пучок своєрідної форми і тому його використовують для малювання тонких ліній і завитків, а якщо робити щось подібне іншими пензлями, то результат буде зовсім іншим.

 

Діти мали можливість потримати в руках  виготовлені з кошачої шерсті пензлики, а також розпитали майстриню про  життєрадісне, позитивне, квіткове і рослинне наповнення в її роботах.

Принагідно була згадана наша славетна Катерина Білокур (вона також користувалася цими пензликами), чиїми квітами милується весь світ. Виставка сприяла розвитку художнього смаку дітей, поповненню їх знань про художні промисли України. Країна, де існує така краса і де живуть люди, які здатні її відображати, а якщо потрібно, то й самовіддано боронити, була, є  й буде непереможною.

Немає коментарів:

Дописати коментар