понеділок, 28 вересня 2015 р.

Міжнародний День Права Знати

«ВІЛЬНИЙ ДОСТУП»
Міжнародний День Права Знати — це день роз'яснення права на доступ до публічної інформації, день популяризації ідей свободи інформації. В Україні діє мережа громадських організацій захисників права на доступ до інформації, яка відстоює право на доступ до інформації кожної людини, надає методичну інформаційну допомогу будь кому.
Сьогодні в 7-й раз відзначається Міжнародний День Права Знати. Його метою є підвищення права свідомості людей щодо отримання інформації. В цей день проводяться акції, круглі дискусійні столи, прес-конференції, на яких обговорюють дотримання свободи інформації в Україні.
Право Знати є фундаментальним інструментальним правом кожного громадянина, який живе у демократичній країні. Це одно з головних прав людини. На жаль розуміння важливості ПРАВА ЗНАТИ ще не стало ознакою значної більшості українського суспільства. Більшість з нас згадує про це право лише тоді, коли через брак інформації ми не маємо реальної можливості захистити свої права у відносинах з владою та органами місцевого самоврядування.
Заклик Міжнародного Дня Права Знати — об'єднати зусилля громадян та громадських організацій з метою вкорінення в українському суспільстві
ПРАВА ЗНАТИ.

Співробітники бібліотеки поширюють інформацію серед мешканців району про Міжнародний День Права Знати:

Немає коментарів:

Дописати коментар