вівторок, 20 вересня 2016 р.


«Він – один із незаперечних лідерів українського історичного роману. Він – один із найвибагливіших стилістів нашої прози. Він – «хрещений батько» цілої когорти молодих письменників…» пише Михайло Слабошпицький про письменника, котрому властиві самовимогливість, самокритичність і невтомна працьовитість – це Роман Іваничук.
Писати романи про історію України – це справа насправді титанічна, бо наша історія – це роки й століття. І тому, своїми історичними творами, а їх у творчому доробку двадцять, письменник намагався заповнити білі плями в нашій історії. Його романи про рідну історію, любов до рідної землі й народу, як смислу існування людини.



Твори Р. Іваничука користуються великим попитом серед наших читачів. Роман «Торговиця» посідає чи не найперше місце в літературному рейтингу користувачів бібліотеки. А також цей твір був рекомендовано в інтернет опитувані «Книжки, від яких неможливо відірватися», та «Найкращі українські книги, які варто прочитати кожному». В цьому році до фонду бібліотеки надійшло дві нові книги автора: «Вогненні стовпи» та «Бо війна – війною…» 


2 коментарі: