середу, 18 січня 2017 р.

Життя. Сім’я. Любов.
17 січня в бібліотеці відбулася бесіда Євгена Івановича Голибарда - публіциста, журналіста, перекладача, письменника, педагога з учнями 11 класу СШ № 64 на морально-етичні теми.



 В бесіді обговорювалися теми відносин дорослих дітей і батьків в родині,  взаємна відповідальність один до одного. Метою якої було відкрити учнівський молоді головні засади щасливого родинного і подружнього життя. Познайомити їх з концепцією організації сімейного життя з позицій любові. Говорилося про те, що сьогодні молоді рано починають цікавитися статевими стосунками і переважно з точки зору емоційних вражень, приємності зближення, не задумуючись про наслідки та відповідальність цих відносин. Виступаючий  відмічав  стан моралі в сучасному молодіжному середовищі,  особливості відповідальності за свої вчинки. Євген Іванович ознайомив учнів зі схемою основ життя з погляду психо- физіологичних  та психо- інтелектуальних аспектів життя людини. Також він хотів і прагнув щоб присутні молоді люди усвідомили, що головну, найважливішу, найгуманнішу і найвідповідальнішу функцію на землі – творення людства – виконують жінки. Що кожна з присутніх дівчинок стане матір’ю, а хлопчик  -  батьком. І що кожен буде нести високу відповідальність за виховання і здоров’я своєї дитини. Що радість життя заключається не в телевізорі, сучасних комп’ютерах і гаджетах, розвагах і т.п., а в великому призначенні людини – молодого чоловіка, дівчини - створенні дружньої, здорової сім’ї, в народженні дитини, в усмішці малюка!
І це треба усвідомити зараз і готуватися для цього фізично й духовно. А коли буде щаслива кожна родина – буде щаслива і наша країна.





На завершення зустрічі Євген Іванович Голибард подарував в шкільну бібліотеку примірники книги Ванди Пултавскої  «Саме життя» (яку він переклав  українською), яка є своєрідним посібником про головні засади  (умови) щасливого родинного і подружнього життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар