вівторок, 9 червня 2020 р.


#рікєвропи
Європа очима українок

Світ стрімко змінюється прямо на наших очах. Те, що  декілька десятиліть назад здавалось недосяжною мрією, в наші дні стає майже звичною справою. Розвиток сучасних технологій руйнує будь-які кордони. Ми можемо не виходячи з дому зазирнути у найвіддаленіші куточки світу. Що вже казати про наш дім – Європу. Із надбанням безвізу люди отримали можливість на власні очі побачити особливості тієї чи іншої європейської країни.  Уже не тільки телевізор знайомить людей зі звичаями, особливостями культури і побуту країн, а наші знайомі, або родичі, які там побували. Бібліотека пропонує ознайомитись із власними враженнями українок, які проживають в європейських країнах – Великій Британії та Італії. Серія книг під рубрикою «Відкриваємо світ» дає можливість читачам зазирнути у повсякденне життя мешканців  різних країн разом з нашими українськими письменницями.



 Аріадна Войтко – українсько – англійська журналістка, член редколегії газети «Українська думка» (Лондон). Дипломатична служба чоловіка дала їй можливість тривалий час жити і працювати в США та Великій Британії. «Троянди з Букингемського саду»: збірка есе. – К.: КМ-Букс, 2018. Книга дає можливість познайомитися з маловідомими сторінками життя принцеси Діани, зазирнути у творчу майстерню Агати Крісті, пережити разом із прем’єр-міністром Маргарет Тетчер бурхливі події в її політичній діяльності. Авторка знайомить з українською громадою Британії, історією наших земляків на британській землі. 



Ще одна книга цієї авторки «Реверанс її величності» - представляє відомих історичних і сучасних осіб Великої Британії : Королеву Єлизавету II, сера Вінстона Черчеля, відомих оксфордських професорів. Справжнім відкриттям  для багатьох   стануть  історії про колишнього розвідника, а згодом автора романів про Джеймса Бонда,  Яна Флемінга.




 Леся Олендій  закінчила  Українську академію  друкарства. Працювала журналістом у львівських мас-медіа. З 2011 року мешкає в Італії. Оповідання і вірші авторки друкувались в журналі «Дніпро» і в «Українській газеті» в Італії. Письменниця показує читачам Італію зсередини, не з погляду туриста чи заробітчанина. З її оповідань можна дізнатись про культуру країни, звичаї і щоденні звички італійців, про їх радощі і проблеми. Її Книжка «Італія під мікроскопом» – враження сучасної українки від сучасної  Італії.
Україна – член великої європейської родини, знати краще «родичів» - шлях до миру і порозуміння.  Пізнавайте життя різних країн з книжками серії «Відкриваємо світ».

Немає коментарів:

Дописати коментар