неділя, 28 липня 2024 р.

 

                        Пекло в Оленівці

 

У ніч на 29 липня 2022 року російськими окупаційними військами здійснено терористичний акт в селищі Молодіжному Оленівської селищної ради проти українських військовополонених – захисників «Азовсталі» в Маріуполі. Нелюди підступно вбили понад 50 українських полонених військовослужбовців, ударивши по бараку, де вони спали. Понад 130 українців були поранені. Остаточного числа загиблих немає. Їм обіцяли зберегти життя та мали обміняти. Слідство триває.

Цей військовий злочин, як і багато інших, скоєних росією, вимагає заслуженого покарання. Українська Гельсінська спілка з прав людини та Медійна ініціатива за права людини, Спільнота родин Оленівки добиваються притягнення росії у Міжнародному кримінальному суді за теракт в Оленівці.

До других роковин теракту проти полонених на Майдані Незалежності відкриється виставка «Оленівка: квінтесенція жорстокості», а 29 липня у Музеї війни відбудеться масштабний захід, присвячений цій трагічній події. 


Користувачі бібліотеки імені Михайла Слабошпицького, як і всі українці, висловлюють співчуття рідним загиблих і тим, хто зараз знаходиться в полоні та бажають їм найшвидшого визволення.  

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар