четвер, 18 жовтня 2018 р.


Прадавні боги слов’янського світу у творчості Анни Полякової.

Ця виставка могла б не відбутися якби не щасливий випадок. Про несподівану зустріч з талановитою дівчинкою з Маріуполя Анною Поляковою ми писали влітку. Зародилась ідея показати її роботи якомога більшому числу глядачів. Ми домовились про зустріч восени. Анна та її мама дотримали слова і привезли свої роботи зараз. Українська міфологія широко представлена у творчості багатьох українських класиків. Находить вона своє відображення у сучасній літературі. Юна художниця ретельно підходить до зображення кожної деталі в зображенні образів міфологічних персонажів. Анна - лауреат багатьох міжнародних і республіканських фестивалів.

 Вона стала переможцем конкурсу на створення оберегів для героїв фільму «Захар Беркут», який знімає Ахтем Сеітаблаєв. Відвідувачі, які заходили до бібліотеки і школярі, для яких була влаштована виставка, не могли стримати свого захоплення виставленими роботами. Дуже високу оцінку вони отримали і від професіоналів: архітекторів, дизайнерів, народних майстринь, етнографів.







 Особливу увагу та здивування викликали ляльки–мотанки в авторському виконанні. Надзвичайно цікавий та оригінальний  сучасний  погляд  на традиційний національний символ.


Бажаємо молодій  талановитій  майстрині нових творчих досягнень, відкриттів, натхнення, зустрічей з шанувальниками.







Немає коментарів:

Дописати коментар