суботу, 6 жовтня 2018 р.


«Солодкий полон захоплень»

Займатися сігіллатією (збиранням конвертів), філокартією (колекціонування поштових листівок), філотаймією (збирання календариків) – це популярне хобі. А от колекціонування свиней, поросят, хрюшок (це ще немає наукової назви) наша читачка Світлана Павлівна займається декілька років. В українській міфології свиня вважається символом плодючості, бруду, жадібності, нахабства, впертості, але маленькі художні вироби зі скла, кумедні та зворушливі образи поросят з кераміки, фарфору, глини, дерева, м’які іграшки викликають зовсім інші емоції та почуття: симпатію, усмішку, радість та подив. Ще заряджає позитивом та гарним настроєм.



Молодші школярі з задоволенням фотографували колекцію свиней, робили селфі з експонатами виставки. Доросли відвідувачі теж з інтересом розглядають кожну свинку та щиро дивуються.




Ми висловлюємо подяку Світлані Павлівні за надання своєї колекції в бібліотеку.

Своє невеличке зібрання поштових ретро-конвертів принесла користувачка Галина Михайлівна. Розповіла, що збирала і має підбірку сірникових етикеток, маленьких гумористичних оповідань, анекдотів.



Зінаїда Миколаївна запросила нас до себе у гості, щоб показати китайські вази, які для неї є цінними та дорогими, тому що довго та ретельно їх збирала.Вона пам’ятає історію появи та придбання кожної речі колекції. З часом так захопилася, що стала збирати не тільки китайські вази.Пропонуємо вам подивитися на цю цікаву і оригінальну колекцію.







Якщо хтось бажає розповісти про своє хобі або показати свою колекцію - запрошуємо до бібліотеки!



Немає коментарів:

Дописати коментар