четвер, 14 листопада 2019 р.


Бібліотека плюс школа – шлях пізнання

Бібліотека в рамках своєї програми «На допомогу школі» долучилася до «Декади математики», яка триває в школі №64 і ознайомила учнів з книжками  фонду бібліотеки з розділу «Математика». Це книжки з історії математики, довідники, енциклопедії, збірки домашних завдань, «Усі золоті пояснення», книжки про видатних математиків. 


Молодшим школярам були цікаві: «Математическая мозаика для детей и взрослых» Сэма Лойда, «Математические досуги» Мартина Гарднера, «#Щотакематематика?» К.Кузякіна. 


Старшокласники звернули увагу на довідники та книжки про видатних вчених: Ф. Милетського, Аполлонія Пергського, М. Лобачевського. С.Ковалевську, Н.Абеля. Р.Декарта, М.Остроградського та інших; журнали для юнацтва «Країна знань», в кожному випуску якого є матеріал  математичної тематики та розповідь про відомих математиків. Ми вибрали номери журналу з публикациями про українських вчених: П.Урисона, В.Тельнюк-Адамчука, О.Крилова, Ю.Далецького. Також учні дізналися, чому серед нобелівських лауреатів немає математиків.




Немає коментарів:

Дописати коментар