суботу, 10 липня 2021 р.

 Родина. Щасливий світ, створений коханням.

(до Дня сім’ї в Україні)


Дерево тримається корінням, а людина родиною. Наша сім`я – це найрідніші люди, які завжди приголублять, допоможуть, підтримають. Рідний дім – це там, де тепло і затишно, де серце відпочиває і співає душа – найміцніша фортеця з фундаментом з любові, поваги та взаєморозуміння. Василь Сухомлинський вважав, що сім`я – це середовище, де людина повинна вчитися творити добро. Головний задум і мета сімейного життя – виховання дітей.

У кожної родини існує свої рецепти, свої методи формування дитини як особистості. Сподіваємось, що користувачів – батьків зацікавлять книги, які можуть допомогти їм в цій відповідальній місії. Бібліотека нещодавно отримала їх і презентує на книжково-інформаційній виставці, присвяченій Дню сім’ї:

- Наташа Горбаль. «Must have сезона, или Путеводитель по (трудностям) семейной жизни» «Нас никто не учит тому, как жить в браке так, чтобы семейная жизнь оказалась счастливой. Нам никто не рассказывает о том, что первые год-два супружеской жизни самые трудные». Підвищенню правової культури у шлюбних стосунках присвячена ця книга. В.Сухомлинський наголошував, що «сімейне життя ніколи не буває суцільним святом. Вмій ділити не тільки радість, а й горе, біду, нещастя».

 - Седих К.В. «Психологія сім’ї». Основні аспекти сім’ї досліджує психологія сім’ї, що акумулює знання методики психологічної роботи із сім’ями. Цінний матеріал зосереджений у розділах про психологію інтимних стосунків.

 

- Д.Карпачов «Як дати дитині все без грошей і зв’язків». Автор цієї книжки пропонує підхід, що базується на здоровому глузді й балансі у всьому.

 

- М.Вінтергофф – «Чому наші діти стають тиранами, або Загублене дитинство». Досвідчений німецький дитячий психіатр вбачає причину цього явища у тому, що в сучасних дітей немає дитинства. Автор дає поради, як запобігти цьому і не втратити авторитет в очах дитини.

 - Мікер Мег. «Мама і син: як виростити з хлопчика чоловіка». Кожна мама хлопчика щодня вирішує безліч завдань, пов’язаних з вихованням чоловіка. Книга покликана допомогти в цій непростій, але важливій справі.

 

- Кавалло Роберта, Панарезе Антоніо – «Не програмуйте дитину: як ваші слова впливають на долю дітей». Книга призначена батькам, які намагаються зробити як краще, але не розуміють чому дитина перетворилась на бунтівного, втраченого підлітка, а в дорослому житті ризикує залишитися нещасною людиною.

 

- Этуотер П.М.Х. «За пределами детей индиго». Це книга для батьків, які знайдуть нові перспективи для кращого розуміння нашого часу і покликана надати допомогу у відносинах з сучасними дітьми.

Ми запрошуємо наших користувачів ознайомитись також з художніми творами класиків української літератури і сучасних авторів, присвячених родинам, щасливим і сумним подіям, які в них відбуваються. Мира і злагоди, турботи і благополуччя бажаємо ми всім нашим читачам не тільки в день сім’ї, а в усі дні і роки. 

 

 З вітальними листівками, листівками з висловами про родину, книгами з виставки до Дня батьків, солодощами бібліотека вийшла у сквер до батьків та дітлахів, щоб привітати їх зі святом української родини. В бібліотеку записалося 5 осіб – молодих матусь, які взяли з тематичної виставки 7 книжок з дитячої педагогіки та психології.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар