пʼятницю, 15 жовтня 2021 р.

 ВЧИМОСЯ ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ДЕМОКРАТІЇ

15 жовтня  1985 року була підписана ЄВРОПЕЙСЬКА ХАРТІЯ САМОВРЯДУВАННЯ. Україна взяла на себе міського та регіонального розвитку.

У справі євроінтеграції велику роль належить громаді та кожному громадянину. Тому важлива можливість вільного доступу кожного до інформації про європейські стандарти і принципи функціонування системи місцевого самоврядування, які забезпечують активну участь громадян  у вирішанні питань  місцевої громади, сприяє ефективному та демократичному управлінню на місцях.

Головною метою тижня є розповсюдження інформації щодо принципів , надбань і досягнень демократії, сприяти обізнаності населення щодо вирішення актуальних питань  місцевого значення , більш широкого залучення громадян до участі в діяльності органів місцевого управління, ознайомлення з роллю Ради Європи в області розвитку місцевої демократії; забезпечення вільного отримання інформації про можливість участі громадян у суспільно  - політичного о життя свого району. Завдання тижня Європейської місцевої демократії – це розповсюдження інформації  про діяльність місцевих органів , органів влади, принципів їх роботи; інформування про різні форми і можливості участі у прийнятті рішень на місцевому рівні, що буде сприяти розширенню участі населення  у соціальному, культурному, політичному житті району.




Відвідувачі бібліотеки знайомилися з офіційним сайтом Солом`янскої  РДА, де можна отримати різну корисну інформацію про розвиток району, як   та подати звернення до РДА,  про способи зв’язку, отримання консультацій , дистанційну подачу звернень до адміністрації  в умовах адаптивного карантину,  порядок створення самоорганізації населення, як прийняти участь в громадських проектах, в бюджетному процесі на місцевому рівні. Тематична книжкова виставка представляла  збірку  договорів Ради Європи   з текстом хартії   місцевого самоврядування,  інші матеріали про місцеве самоврядування.

Немає коментарів:

Дописати коментар