вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Інсталяція - вітання до Дня вчителя у бібліотеці


Інсталяція - вітання до Дня вчителя у бібліотеці

Greeting installation for Teacher's Day at the library


Кажуть, що справжнім вчителем треба вродитися, і що вчитель – це не професія, а велике покликання. Недаремно великий Гете вважав, що тих, у кого вчимося ми, правильно називають вчителями нашими, але не всяк, хто вчить нас, заслуговує це ім’я.  Адже ці люди – вчителі, педагоги, власною працею, даруючи свої знання учням, роблять великий внесок у розвиток людської особистості, і тим самим у розвиток нашого суспільства. Їх непосильна праця не може лишатися непоміченою і неоціненною по достоїнству.



До того, як говорити про які – небудь механічні дії вчителя на шляху оволодіння педагогічною майстерністю, передусім варто зазначити: якщо людина хоче стати вчителем, Майстром, то в ній має бути саме цей дух – дух учителювання. Тобто – бажання вчити й спілкуватися з дітьми. І якщо найголовнішою відрадою існування людини може стати спілкування з дітьми, тоді є в ній цей дух, дух учителя. Отже, вона зможе стати Майстром. Але якщо такого вчительського духу в немає, то жодні поради з неї Майстра і не зроблять. Слушно зауважив Микола Реріх: «Іскра, що запалює творчість, закладена в самому зерні духу».



Така нелегка професія, що вимагає самовіддачі, повинна і оплачуватися відповідно. Але тут все не так просто. Соціальний статус вчителя хоч і потрібно набагато підвищити, але все-таки вважається, що педагогіка – це покликання, своєрідна «карма», і хтось повинен її нести. Багато вчителів вірять: школа повинна змінитися на краще, проте зусилля мають докласти всі: і держава, і педагоги, і батьки. Адже тепер освітня галузь України стоїть на порозі масштабних змін. Тож сподіваємось, що професія вчителя буде гідно оцінена нашою державою і посяде належне місце серед інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар