середу, 22 серпня 2018 р.


День БОРЩУ

Фестиваль борщу – це сучасний, яскравий кулінарно–просвітницький проект. Сьогодні він мандрує по регіонах, містах і селах України, як презентативний захід. Коли збираються нові місцеві, авторські рецепти з приготування борщу, проводяться змагання з його приготування та безкоштовна дегустація. В майбутньому фестиваль планується як щорічний український, а потім й міжнародний. Мета свята – це збереження основ традицій української народної кухні. Борщ – найулюбленіша страва в Україні. Він символізує здоров’я, родинний добробут і затишок. Це популяризація традицій української кухні, родинних цінностей. Це збереження старих та створення нових традицій українського народу й основи національної гордості в кулінарії –БОРЩУ!




Зараз свято борщу відбувається в різних регіонах України: в Києві, Славянське, містах Черкаської, Сумської областях, Буковелі, Опішні, Сорочинському ярмарку, в м.Бориспіль, Ірпінь, в м. Борщів Тернопільській обл., Запоріжжі, птг.Меловому, с.Кивачевка Вінницької обл. Так 19 серпня відбувся Фестиваль борщу в с. Городище Коропської ОТГ Чернігівської обл.

День БОРЩУ стане національним святом!




БОРЩ – емодзі
Борщ мав великий вплив на світове суспільство: багато вчених, поетів, політиків зробили свій внесок, відкриття у світову історію після гарячої миски борщу. «Ми вважаємо, що ця історична страва повинна знайти своє почесне місце в гордій сімї емодзі –страв», - так заявив прес – секретар Томас Бекдална на офіційній сторінці України в TwItter. Українські розробники зараз оцінюють критерії «Unicodeemoji» , щоб втілити мрію про борщ - емодзі у реальність.









Немає коментарів:

Дописати коментар