суботу, 18 травня 2019 р.


День сусіда- день місцевого єднання.



Напередодні  бібліотека інформувала мешканців району про впровадження у цьому році нового свята для киян – День сусіда. Ця інформація та звернення до курців була розміщена  на дошках оголошення на будинках району.


ДЕНЬ сусіда  - день місцевого єднання.

 Київська міська рада прийняла рішення про започаткування у столиці  нового святкового заходу –День сусіда.
В цьому році кияни вперше відмічатимуть День сусіда, який є в більшості країн ЄС.  Автором ідеї Дня сусіда став француз А.Періфан. Зараз він є головою Європейської федерації місцевого єднання. У сучасному світі люди все більші відособлюються один від одного, від громади. Ця тенденція набуває жахливих  масштабів за оцінкою психологів. Тому метою  соціального свята сусідів є розвиток добрих відносин між сусідами по будинку, двору, мікрорайону, це організація допомоги малозабезпеченим родинам, одиноким  літним людям, налагодження контактів між усіма сусідами. Це побутове єднання людей. Це свято усмішки, доброго настрою, добрих побажань та добрих справ.



ЗВЕРНЕННЯ ДО СУСІДІВ БУДИНКУ
У цей святковий ДЕНЬ сусіда – день взаємопорозуміння, добрих справ  ми звертаємось до курців будинку  з ЗАКЛИКОМ не кидати недопалки з балконів на тротуар під ноги перехожим та вікна бібліотеки- осередок культури нашого району, куди ходять наші  діти.
Майте повагу до себе, оточуючих та до довкілля.
P.S.Статистика каже, що недопалки – найпоширеніше сміття на планеті.
Щороку їх викидається
4.500.000.000 одиниць.
Тут є і ваш внесок!

Немає коментарів:

Дописати коментар