вівторок, 26 січня 2021 р.

 

ЗЛОЧИН НА ВСІ ВІКИ -

вивчати, щоб не забувати

День пам’яті жертв Голокосту

На жаль, з об’єктивних причин Центр з вивчення історії Голокосту не зміг презентувати,  як було заплановано раніше, в онлайн- режимі нові видання, присвячені темі Голокосту.

Завдяки багаторічній співпраці з Українським Центром вивчення історії Голокосту в бібліотеці на сьогодні є доволі змістовне зібрання книг, матеріалів за темою історії Голокосту. 

Кожного року директор Центру  Анатолій Юхимович Подольський на запрошення бібліотеки проводив  уроки пам’яті, історії для старшокласників і обов’язково дарував бібліотеці нові видання, матеріали свого закладу,  нові художні книжки, видані за підтримки фундації «Українсько-єврейська зустріч» і самим Центром з серії «Бібліотека спогадів про Голокост» (М.Гауптман «Забуті могили», Р.Кувалек «Табір смерті у Белжеці»,  Могенштерн Н. «Донечка, про яку ми завжди мріяли»).



Бібліотека має періодичні видання Українського Центру: науковий часопис «Голокост і сучасність. Студії в Україні і світі» та інформаційно-педагогічний бюлетень «Уроки Голокосту», в яких розповідає про свою педагогічну, просвітницьку діяльність, проведення семінарів, конференцій, конкурсів для учнів та студентів, про поширення освітніх програм та підручників  для українських шкіл.

Дякуємо директору Українського Центру з вивчення історії Голокосту  Подольському А.Ю. за проведення плідної просвітницької та педагогічної, науково-дослідницької діяльності, яка направлена на збереження людської історичної пам’яті про страшні події періоду Другої світової війни, щоб вони ніколи не повторилися, за виховання поваги та толерантного ставлення до людей  інших націй.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар