вівторок, 14 вересня 2021 р.

 Книжкова новинка від книжкової феї

Нещодавно в книгарні-кав’ярні «Zakapelok», що на Подолі, відбулася презентація дебютної книги Оксамитки Блажевської «Еля». Тепла, позитивна і незабутня зустріч залишиться на довго у спогадах у всіх, хто був присутнім, адже така прекрасна презентація, це як сонячний промінчик серед похмурого дня. 



Оксамитку називають книжковою феєю, її покликання популяризація книжки, вона завжди брала інтерв’ю у письменників, вона чудово спілкується з дітьми, адже вела дитячі та літературні програми на радіо, вона є засновницею «Літературного клубу «Оксамитка», вона займається тим, що подобається, від чого насолоджується і перебуває у своїй стихії. І от нарешті… видано її перший роман (адже всі вважали, що Оксамитка вже відома письменниця і в неї є книжки). До цього часу Оксамитка Блажевська писала вірші, а її оповідання можна почитати в колективних збірках: «Теплі історії в конвертах», «Їде маршрутка», «Кудафудра». Під час презентації ми дізналися про історію написання роману, сам задум, адже такий світлий текст про добро і людяність в наш час рідкість. Навіть обкладинка вже наповнює позитивними емоціями, а таку гарну обкладинку намалювала Дарина Сингаївська (письменниця, художниця-ілюстраторка, архітекторка). 


Тож розпочинаємо знайомство зі світлим і добрим романом «Еля». 

    Тридцятилітня Еля нещаслива у подружньому житті: вона у чужій країні, недолюблена власним чоловіком. Та її життя змінюється тоді, коли з нею починають відбуватися дивні і часом містичні речі. Наприклад, зі старовинного дзеркала виринає Соняшник – друг її бешкетного дитинства, домашній сонячний зайчик. Еля не може зрозуміти цього. Згодом вона розлучається з чоловіком і вирушає на батьківщину – у подільське село Маліївці, яке колись було резиденцією польського магната, графа Орловського – з цим селом у неї асоціюється багато теплих дитячих спогадів. Зокрема, про бабусю, про дядька Тюху, про хлопчика Макса, який навіть зізнався їй у коханні. Саме там вона стикається з великою таємницею власного роду, яка вражає її до глибини душі і перевертає усе догори дриґом.

На презентації були присутні колеги по перу Роксолана Сьома і Юлія Кубай. Вони поділилися маленькою новиною. Юлія Кубай вже готує до друку свою нову книжку, а поки що читаємо її романи «Душа» і «Ідеальність». І Роксолана Сьома також скоро порадує новеньким романом. А хто ще не читав «Синдром медузи»? То книжка вже чекає на Вас. Це та книжка, яку варто прочитати всім.



Немає коментарів:

Дописати коментар