вівторок, 21 лютого 2017 р.

Чорна сторінка в історії єврейського народу. Голокост в Україні.

Цій найстрашнішій темі в історії людства в роки Другої Світової війни була присвячена зустріч учнів СШ № 64 з директором  Українського центру вивчення історії Голокосту — Подольським Анатолієм Юхимовичем, який розповідав  присутнім про  сутність цього страшного явища, деякі факти Голокосту в Україні, наголошував на необхідності вивчення його і сьогодні  істориками, науковцями, збирання  та публікації свідчень останніх  живих свідків трагедії єврейського народу, необхідності поширення матеріалів про Голокост років Другої Світової війни серед молоді. Про  ці страшні, трагічні  події  історії  потрібно знати, щоб завжди  пам’ятати.   Анатолій Юхимович  презентував  видання Українського Центру вивчення історії Голокосту, і подарував їх бібліотеці. 




                                                                                   
До заходу була оформлена тематична книжкова виставка “Голокост в Україні. Мапа смерті”, яка представляла документи, свідчення свідків, в'язнів концтаборів, гетто, про систему знищення людей тільки за їх національною ознакою, яка була організована фашистськими загарбниками  в роки війни на Україні. Бібліотека висловлює подяку Анатолію Юхимовичу, співробітникам Українського центру вивчення історії Голокосту за активну участь в педагогічній діяльності, у  вихованні  історичної пам’яті, почуття  толерантності   молоді.





На закінчення заходу Анатолій Юхимович нагадав, що сьогодні - 20 лютого -  Україна  згадує події  Майдану. Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять загиблих на Майдані – героїв Небесної Сотні. 


 Використана література :
Гончаренко  О. М. « Голокост на території Київщини», Автореферат,2005;
Подольський А.Ю. « Уроки минулого», історія Голокоску в Україні», Київ – 2009;
Довідник про табори,тюрми та гетто на окупованій території України»,Київ ,2000;
Найман О.Я. « Історія євреїв України», Київ, 2003;» Естафета пам’яті»,Київ,2012;
« Київ 1941-1043», Фотоальбом, « Кий», 2000:
Левитас  І.М. « Бабин Яр» 1941-2011. Трагедія,історія,пам'ять», Київ, 2011;
 « Голокост в Україні  у регіональному і загальнолюдському вимірі», Львів, 2005;

Немає коментарів:

Дописати коментар