середу, 5 липня 2017 р.

«Із народних джерел»


Нова творча виставка Юлії Петруньок в нашій бібліотеці вражає майстерністю, фантазією, глибоким знанням народних традицій та їх історії, талановитим володінням різними техніками, матеріалами. Експозиція творчих робіт включає вироби з соломки – золотисто-теплий колір яких, складність їх технічного виконання не залишають байдужими нікого з глядачів. Композиції «Дідух», «Дерево життя», «Житниця», «Жнець», «Півень», «Когут», «Кінь» дарують теплий добрий настрій та чудові здивування глядачеві.









 Художниця також представляє серію «Українська родина». Це вироби в техніці м’яка лялька з тканини в українському традиційному одязі. Всі елементи національного одягу є оберегами. Наприклад, жіноча спідниця символізує землю, сорочка-вишиванка позначає три часи – минулий, теперішній і майбутній. Обов’язкове дівоче намисто як символ достатку. Головний убір символізує зв'язок з небом. Цікаво, що ляльки робляться тільки за допомогою ниток, стрічок шляхом намотування. Серед великої кількості представлених композицій, окремих ляльок можна побачити : «Батьківську хату», «Мальви біля хати», «Зелене жито, зелене…», «Стару криницю», «Букет сонця», «Материнство», «Україночку», «Фею квітів» та інше. Кожна лялька на виставці – неповторна, яскрава особистість, має свій характер, лице, свою історію, своє життя... 







Всі експонати зроблені руками майстрині, її талантом, знаннями та вмінням. Це краса, багатство, цінність нашої національної культури та історії. Виставка викликає незабутні емоції та зігріває глядачів теплом щирої душі художниці. Це минуле й сьогодення, це жива традиція, ланцюжок, що зберігає спадкоємність поколінь, народів, часів. Кожен виріб несе в собі добро, радість, тепло рук майстра. Творчість Юлії Петруньок захоплює і дітей і дорослих. Знайомство молоді з творчістю мисткині сприяє вихованню національної свідомості української нації, збереженню реліктів та унікальних традицій народної творчості. Запрошуємо всіх оглянути виставку, доторкнутися до чистих джерел народного мистецтва.






Немає коментарів:

Дописати коментар