середу, 11 жовтня 2017 р.

Космічна мандрівка

Рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 6 грудня 1999 року з 4 по 10 жовтня відзначається Світовий тиждень космосу. Перегляд сторінок журналу Колосок, його публікацій присвячених космічній тематиці будуть цікаві, як дітям так і дорослим. Зі сторінок представлених журналів, книг для читача відкривається загадкове небо зі своїми небожителями — зірками, планетами, кометами. З книжки “Зоряне небо” можна дізнатися про складання зоряних карт стародавніми китайськими астрономами, про спостереження за рухом зірок та планет, про зв'язок зірок та пірамід, Стоунхенджа, древнім містом Мачу-Пікчу, про сучасні методи вивчення, спостереження за небесними тілами, про космічну астрономію, космічні станції, на яких теж проводяться космічні дослідження.





 З матеріалів викладки можна дізнатися про окремі планети Сонячної системи, про “Шлях молока”, про те, що в нашій Галактиці понад 200 млрд. зірок, сузірь, планет, про систему побудови сонячної системи, про “земний портрет” зоряного неба — Атлас зірок. З книжки М.Кононенка “Небесні світила та зірки” можна дізнатися про те, що зорі і планети в слов'янському фольклорі набули людських рис. 


Древні люди обожнювали сонце, приносили йому жертви. В древності існувало поклоніння, обожнювання, шанування зірок. Люди знали, що небесні світила впливають на земні події, на їх життя. Автор цікаво відкриває міфологічні старослов'янські назви зірок, сузір’я, приводить прикмети, веснянки, вірші, пов'язані з небесними тілами. Після ознайомлення з матеріалами космічного перегляду можна пройти цікаві тести для астроерудитів та відгадати астрозагадки. 




Учні 3-4класів СШ № 64 слухали про це розповідь бібліотекаря. Потім вони за допомогою кольорового папіру, фломастерів, олівців, ножиців  виконували малюнки та аплікації на тему « Тиждень космосу».



 




Немає коментарів:

Дописати коментар