четвер, 5 грудня 2019 р.


Цілюща сила доброти.

Напередодні Дня благодійності книжкову полицю в бібліотеці зайняли добрі іграшки – творчі витвори Віри Тимофіївни Болькіної – волонтерки з 2014 року. Народилась вона в Мордовії. Там закінчила школу, університет за фахом – філологія. З 1978 року проживає в Україні. А з 1988 – в Києві. В силу життєвих обставин 4 роки працювала надомницею, на замовлення фабрики в’язала іграшки. Її роботи відправляли на експорт.
Віра Тимофіївна завжди любила ручну творчу працю. На пенсії стала виготовляти м’які іграшки для онуки, яка стала першим «контролером якості»: вираз обличчя, очі, ротик, вушка, одежа, привабливість, яскравість…


З початку війни Віра Тимофіївна стала в'язати теплі шкарпетки на фронт. Виявилось, що це є непрактичним в бойових умовах. Після міркувань вирішала в'язати м’які іграшки на замовлення. На отримані гроші купувала потрібні речі для військовослужбовців, продукти для пацієнтів травматологічного відділення шпиталю. Іграшки майстрині м’які за  характером і на дотик. Це добрі терапевтичні ліки для людей, які знаходяться в умовах війни або лікуються від фізичних та психологічних травм. Тому іграшки Віри  мають велику цілющу силу - доброту.




Немає коментарів:

Дописати коментар