середу, 11 грудня 2019 р.


Підхід резилієнс – основа зміцнення твого потенціалу

Коли бібліотека отримала у фонд книжку Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу Національного Університету «Києво-Могилянської Академії» - «Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс», ми вирішили організувати зустріч школярів з авторами праці. Для презентації ми запросили дитячого психолога, аспірантку кафедри психології і педагогіки Академії Клюзко Катерину Євгенівну, яка є засновницею першої в Україні школи з громадянської освіти «Агенти змін».



Молодій вченій було цікаво дізнатися чим живе, цікавиться молодь Соломянки – старшокласники СШ № 64. Чи визначилися вони з професійним вибором на майбутнє? Інтереси були різні: від музики, малювання, тварин, кулінарії, літератури до психології, біології, спорту, звісно, ІТ-технологій та волонтерства.
Учні дізналися як працює мозок людини, як він реагує на приємний та поганий стрес, про наслідки тривалого стресу, що треба все життя тренувати мозок для його нормального функціонування та розвитку.
Психолог наголосила на важливості збереження свого психічного здоров'я, контролювати свої емоції. Знаходити позитив, сенс навіть в складних життєвих ситуаціях. Пам'ятати, що кожна проблема загартовує людину. Треба знати, що тривале знаходження в поганому настрої, емоційному напруженні має шкідливі наслідки для організму, він хворіє, з'їдає сам себе. Учні дізналися про стадії розвитку стресу, різновиди стресу. Що в сучасному світі депресія – це хвороба №1. 5% населення планети схильні до стресу, 8% - підлітків, 4% - школярів. Спеціалістка розповіла як треба захищатися, тренувати себе, закалятися фізично й емоційно, як правильно відноситися до складних життєвих ситуацій. Наш сучасний світ, який швидко змінюється, вимагає високої життєстійкості, яку треба розвивати у собі. Розвивати свої сильні здібності, щоб бути затрачуваним в майбутньому.


Катерина Євгенівна запропонувала учням створити свою Абетку життєстійкості: на кожну літеру написати річ, дію, яка приносить задоволення. І користуватися їй в складних моментах…
Також вона порадила зберігати віру і надію, отримувати задоволення від життя, відкрите своє серце, спілкуватися з приємними і цікавими людьми - все це допоможе долати складнощі і додавати сил для фізичного і культурного розвитку…
Бібліотека висловлює подяку кафедрі психології та педагогіки Києво-Могилянської  Академії, особисто доктору психології, доценту, професору Чернобровкіній Вірі Андріївні та дитячому психологу, аспірантки Клюзко Катерині Євгеніївні  за допомогу в організації та проведенні бесіди для учнівської молоді. Сподіваємось на продовження співпраці.

Немає коментарів:

Дописати коментар