понеділок, 27 січня 2020 р.


«УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО І ПАМ'ЯТЬ ПРО ГОЛОКОСТ»





27 січня, до 75-річчя визволення в’язнів концтабору АУШВІЦ, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відбувся ХIII круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти», на якій була запрошена бібліотека. Організаторами заходу є Український центр вивчення історії Голокосту, Гете-інститут в Україні в партнерстві із Посольством держави Ізраїль в Україні.


На сесіях обговорювалися найновіші наукові дослідження в галузі вивчення історії Голокосту, використання сучасних методик викладання історії Голокосту для пробудження емпатії в учнів та залучення їх до збереження пам’яті про страшну трагедію людства, презентація нових видань, пов’язаних з історією Голокосту і Другої світової війни.  У роботі столу брали участь науковці, освітяни, музейні працівники. Серед доповідачів – Матіас Ріхтер- координатор проектів єврейської громади Дюсельдорфа.  




Свої нові книжки презентував Борис Забарко-представник української асоціації євреїв-в’язнів гетто та німецьких концтаборів.



Бібліотека поповнила свій фонд виданнями, присвяченими темі Голокосту: «Забуті могили» М.Гауптмана, "Анна Франк. Графічна біографія» С.Джейкобсона і Е.Колона, «Бути людиною» Л.Харченко і Ю.Бедрика, «Світло в темряві»- розповідь Сімона Стерлінга, який пережив Голокост.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар