вівторок, 2 березня 2021 р.

 

КАЗКОТЕРАПІЯ ІННИ КУРИЛО


Письменниця є сертифікованим консультантом - казкотерапевтом, жіночим тренером з розкриття жіночності, експертом з сімейних відносин, створення гармонії в сім’ї, веде курс «Усвідомлення жіночності», є автором серії казок про котика Кексика для малечі. Пані Інна з задоволенням відповіла на пропозицію бібліотеки провести бесіду  з казкотерапії для вчителів молодших класів СШ№64.  Наше життя починається  з дитинства, з казок. Письменниця вважає казку  дієвим методом  виховання дітей  і спілкування дітей і дорослих. Вони вчать дітей знайти своє місце в житті, досягненню своєї мети, захищати себе і свої інтереси,  доброму і правильному  спілкуванню з оточуючими. Казка може замінити психолога на початку якоїсь проблеми: порадити, підказати вихід, подолати якісь страхи, надати думкам і діям дитині потрібне направлення.



Письменниця розповіла про створення корективних казок на індивідуальне замовлення, які можуть вирішити проблеми у родині. Медитативні казки з пам’ятними фотографіями,  спеціальними малюнками можуть бути гарним подарунком на день народження дитині. Для підлітків 7-8 класів  теж можна створювати індивідуальні казки для вирішення проблем цього віку: відчуття стресу, самотності, дефіцит батьківської уваги, проблем з однолітками в школі…Казкотерапевт Інна Курило вважає, що потрібно писати казки на сучасному матеріалі. Наприклад, про життя у місті, про війну.

Письменниця разом з вчителями  проаналізували  відомі дитячі казки (Коза-дереза, Курочка Ряба, Попелюшка, Котигорошко) з сучасного погляду, як можна по-новому осмислювати  і пояснювати  ці казки  дітям.

Інна Курило вважає за потрібне створення нових казок, нового хороброго героя, розумного, з добрим серцем, щасливою долею, без повчань і уроків, щоб дитина могла сама подумати, помріяти разом з героєм про майбутнє…

Немає коментарів:

Дописати коментар