пʼятницю, 15 травня 2020 р.




В Україні День Європи почали святкувати з 2003 року.  Карантин вніс свої корективи до традиційних заходів, які ми проводили, відзначаючи цей важливий день. Україна ще з античних часів є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Однією з основних вимог яких є дбайливе ставлення до людини, створення найкомфортніших умов для всіх без винятку громадян. Яскравим показником цивілізованості країни є ставлення до людей старшого покоління. Наше суспільство має багато стереотипів сприйняття старості, здебільшого негативних. В наш час відкрилось багато можливостей на власні очі побачити як живуть мешканці європейських країн. Як і література, живопис в тій чи іншій формі малює правдиву картину життя. Нашою метою є показати, як сприймають європейські бабусі і дідусі свою старість.  На допомогу ми покликали здорове почуття гумору.
«Із всіх емоцій тільки одна робить нас щасливими – радість» В. Франкл. 
Отже, починаємо наш віртуальний вернісаж. Чарльз Спенслей(1865- 1958) Великобританія. Придивіться до його картин. У його дідусів дитяча безпосередність і мудрість, сентиментальність і любов. У кожного з них за плечима прожите життя, але яка гідність, оптимізм і доброзичливість відчуваються в їх постатях.




  «Людина, що веде продуктивне життя, не стає немічним старцем»С.де Бовуар. Маріус ван Доккум. Голанндський художник малює чудові пейзажі, натюрморти… Але картини, де Маріус ван Доккум зображає життя людей похилого віку, анітрохи не намагаючись його прикрасити, але знаходить в ньому  те, що змушує усміхнутись і відчути себе щасливим.  Вони живуть повнокровним життям: відпочивають, радіють, мріють. «Старість – це погана звичка, для якої в активних людей немає часу».



 Фінській художниці  Інге Лоок найбільшу славу   принесла серія картин  веселих, ніяк не бажаючись старіти, бабусь.  Вони миттєво розлітаються по світу, як гарячі пиріжки. «Я б хотіла, щоб люди були задоволені тим, що мають, щоб відчували цінність саме цієї секунди». 



 «Людина, яка здатна перетворити «погані новини» на кумедні, менш схильна до депресій, напруження і  гніву». Давайте формувати в собі стійке позитивне миcлення.      





Немає коментарів:

Дописати коментар