пʼятницю, 1 травня 2020 р.

Дипломатія – це застосування розуму і такту.



У нашому бібліотечному фонді є книга Дипломатія/Генрі Кіссинджер.- К.: Вид.група КМ-Букс, 2018. Генрі Альфред Кіссинджер – 56-й радник президента з питань національної безпеки , один з найвпливовіших зовнішньополітичних стратегів 1970-х років. Лауреат Нобелівської премії миру у 1973 р.
Книга присвячена історії дипломатії 17 – 20 століть. В ній йдеться про основні методи здійснення зовнішньої і внутрішньої політики найвідоміших державних діячів – від королів та кардиналів до президентів і прем’єрів. Генрі Кіссинджер розповідає, як мистецтво дипломатії збудувало світ в якому ми живемо. В книзі висвітлені події епохи кардинала Рішельє; особливості зовнішньої політики кардинала, його дипломатичних партнерів та опонентів. Розповідається про зовнішньополітичну боротьбу між Наполеоном III та Бісмарком. Яскраво описана дипломатія напередодні Першої світової війни; міжвоєнного періоду та під час Другої світової війни. З книги можна дізнатись історію створення Ліги націй і Системи колективної безпеки. Розкрито складні взаємовідносини між Гітлером, Сталіним та Чемберленом.

Читач має змогу дізнатися про період повоєнного облаштування світу, створення ООН, про холодну війну і розпад СРСР. В книзі показано, як підхід Америки до зовнішніх справ суттєво відрізнявся від підходу інших націй. Книга містить особисті історії від колишнього державного секретаря, включаючи його приголомшливе відновлення стосунків з Китаєм.




Блискуча, суперечлива і глибоко різка, дипломатія є кульмінацією життя дипломатичної служби та гуманітарної освіти. Це життєво необхідне читання для всіх, хто цікавиться силами, які формують наш світ сьогодні та матимуть на нього вплив завтра.


Немає коментарів:

Дописати коментар