пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

Страсна п’ятниця 2020
кожна 4 інфікована вірусом людина в Україні - лікар
Це остання п’ятниця Великоднього посту. Страсна п’ятниця – день покаяння, молитви і роздумів над власним життям. Велика П’ятниця – самий траурний день у християнському році. Саме цього дня Ісус був розп’ятий і прийняв мученицьку смерть в ім’я порятунку всього людського роду. Страсна п’ятниця присвячена поминанню страждань і смерті Спасителя. Зараз відбуваються трагічні події не тільки в Україні, а і в усьому світі. Кожного дня людство оплакує все нові і нові жертви пандемії. В Україні через людську бездумність і безвідповідальність палають ліси, вже котрий рік триває війна. Неймовірні випробування ніби перевіряють людство на право називатись творіннями божими. На превеликій жаль, далеко не завжди і не всім вдається витримати цей іспит.




Але, і це також яскраво показали останні події, люди, які кожного дня, без жодних вагань здатні боронити і жертвувати заради спасіння ближнього. Насамперед, це лікарі і пекарі, поліція і пожежники, водії, робітники комунальних підприємств та багато інших спеціалістів.



Статую Христа - Іскупителя в Ріо- де- Женейро «вдягли» в медичний халат в знак підтримки лікарів, котрі борються з пандемією короновіруса по всьому світу. Окрім медичного костюму на статую були спроектовані прапори країн світу, а також слово “дякую” на декількох мовах. Одні рятують, інші – руйнують. У різних місцях України лютують страшні лісові пожежі. На передньому плані боротьби з нищівним вогнем стоять пожежники. Не без людської участі гине все живе довкола. На власні очі з наслідками стикнулись і кияни.

 Вся надія тільки на мужніх, невтомних рятувальників, які без сну і відпочинку стримують вогняну лаву. В бойових окопах, на передовій триває виснажлива війна за нашу землю. Кожен день приходять сумні звістки про загиблих і поранених. Кожного дня батьки оплакують своїх дітей, а діти вже ніколи не побачать своїх батьків.




Така страшна і сумна видалася цього року страсна п’ятниця. Звичайно, все колись закінчиться. Ми вистоїмо і переможемо. Дуже важливо зробити правильні висновки із цих трагедій і від щирого серця подякувати тим, хто зараз дає можливість людству багато чого переосмислити і поміняти. Бережіть себе!


ЖИТТЯ ТРИВАЄ!

Подивіться в очі лікарів!
В них - самопожертва,
біль і втома!
Будьте вдячні їм
без зайвих слів.
Майте розум, люди!
Сидіть вдома!



Немає коментарів:

Дописати коментар