вівторок, 7 квітня 2020 р.


Чари циганської троянди.



В атмосферу циганських пристрастей, почуттів, самобутності традиції народної культури, безрозсудного кохання, всеохоплюваність почуття волі, запальних ритмів музики можна поринути на виставах в Академічному театрі музично-драматичного театру “Романс”. Створений заклад був у 1993 році. Він є першим і єдиним циганським професійним театром, працюючи у жанрах класичного романсу, музичної драматургії та національного фольклору. Театр для ромської спільноти є творчим центром, навколо якого об'єднані представники національної культури з усіх куточків України. 


Свою діяльність він спрямовує на допомогу, розвиток, навчання талановитої молоді. Художніми засобами заклад пропагує людські цінності шляхом демонстрації кращих зразків світової ромської культури. Вистави, концерти, тематичні вечори в театрі створені на основі кращих зразків неординарної та самобутньої циганської культури. 

Очолює колектив художній керівник народний артист України Ігор Крикунов.

 У 2003 році театр отримав статус державного за гідний внесок у розвиток багатонаціональної культури України. Репертуар театру багатожанровий і постійно оновлюється. Мета колективу - зберігати та відкривати свою традиційну культуру і традиції, історію, свої професійні здобутки сучасного ромського мистецтва своїм глядачам під час гастролей по всій Україні та в багатьох країнах світу, що сприяє і впливає формуванню поваги, кращому розумінню між народами в поліетнічному суспільстві країн.
Театр нагороджений “Орденом Миколи Чудотворця” за примноження добра і миру на землі.





Немає коментарів:

Дописати коментар