понеділок, 21 вересня 2015 р.

Вірність життєвій правді. Висока художня майстерність. Це - Карпенко-Карий

«Вірність життєвій правді. Висока художня майстерність. Це – Карпенко-Карий» -  виставка присвячена 170-річчю від дня народження видатного українського драматурга.
Іван Франко писав: «Цілісність драматичної творчості Карпенка-Карого наповнює нас почуттям подиву до його таланту. Обняти такий широкий горизонт, заселити його таким множеством живих людських типів міг тільки першорядний поетичний талант і великий обсерватор людського життя».
Сьогодні, зі значної історичної відстані, творчість І. Карпенка-Карого особливо виразно являє свій дивовижний обшир і глибину. Давши високі художні зразки в усіх класичних жанрах – драмі, комедії, трагедії, - Карпенко-Карий у кожному творі порушував серйозні морально-етичні проблеми свого часу на тлі широко виписаних картин суспільного життя.

В українській літературі на межі ХІХ і ХХ ст. саме він став творцем новітньої суспільної драми. Письменника Карпенко-Карого по праву можна поставити в один ряд із його талановитими сучасниками: Б. Шоу, Г. Ібсеном, Л. Толстим.






1 коментар:

  1. Поздравляю любимую библиотеку с Юбилеем!
    Желаю всему коллективу здоровья, творческих успехов и счастья!
    Галина

    ВідповістиВидалити