четвер, 22 листопада 2018 р.


Школа активного громадянина.

В бібліотеці було проведено урок з учнями старших класів СШ № 64 директором Державного безоплатного Центру правової допомого Сергієм  Михайловичем  Бреусом, провідним фахівцем з профорієнтації  Солом’янської  районної філії КМЦЗ – Арапіною Дарією Дмитрівною, начальником Святошинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у м.Києві Антоненко Іриною Володимирівною.


Бреус С.М. наголосив на важливості  не тільки  знати, але і відстоювати свої права. Демократична держава повинна захищати базові права і потреби кожної людини. Він нагадав присутнім статті Конституції, які надають громадянину право на безоплатну допомогу державного адвоката в скрутних життєвих обставинах і привів конкретні приклади виникнення таких обставин , надав поради підліткам.  що треба робити. Він надав  номер телефонів Центру безоплатної правової допомоги, яких у Києві – 4; в Україні – 500. Учні прийняли активну участь в правовій грі – казці. Три команди учнів ,  а згодом і всі присутні разом повинні були дійти згоди і прийняти спільне рішення. Обговорення питання було емоційним, але доволі конструктивним.



Потім представниця  КМУЗ  надала  професійні  поради  як не помилитися у виборі майбутньої професії.  Вона роздала спеціальні тести по профорієнтації, розроблені центром зайнятості в рамках програми  «Обираю професію». 


Начальник  районного РАЦС – Ірина Володимирівна розповіла про особливості роботи закладу. Поінформувала учнів про питання, які можуть їх цікавити. Всі присутні отримали  інформаційно-рекламну продукцію, призи та подарунки. Символічно, що час проведення заходу співпав з  поді ями листопада 2014року - революції Гідності. Саме за право бути  вільним у правовій державі  вийшли  тоді люди. Захід почався з хвилини мовчання в  пам’ять загиблих героїв Майдану.







Немає коментарів:

Дописати коментар