четвер, 16 січня 2020 р.


Батилиман - легендарний пленер


 Урочище Батилиман — глибока затока - вузька стрічка уздовж Чорного моря. Краєвиди тут грандіозні: море до обрію, кримські скелі... Заповідник “Мис Айя”: вікові кримські сосни, реліктові гаї ялівцю - царство недоторканої природи...
З 2008 року тут проходили міжнародні творчі пленери, в яких брали участь художники з України, Китаю, Угорщини та інших країн. Місце атмосфери дружби, неформального спілкування, майстер-класів, творчого натхнення. 



 На сесіях спільно працюють визначні митці та молоді художники. Наприклад: президент Національної Академії мистецтв в Україні - академік А.Чебикін, академік НАМ А.Бокотей, також А.Гайда, народний художник України З.Мичка, заслужені художники України: О.Приходько, О.Ольхов, О.Сльота, М.Довгань, Л.Заборовський, О.Манюк, А.Іванчо, Є.Смірнов, О.Шурінов, Т.Красна - член СХУ, зарубіжні гості з Китаю: Ю.Яомін, І.Сянмін, Д.Мадарас - з Угорщини та інші. Всі учасники з різним професійним досвідом, своєю манерою, це яскраві творчі індивідуальності. Але всі вони захоплені красою природи та повсякденним життям людей Криму.




Батилиман - місто та простір спілкування і творчого діалогу, місто здатне зміните світ на краще.
За роки проведення пленерів відбулося близько 20 виставок-звітів художників-учасників. Так, остання презентація проходила у жовтні 2019 року в Національній Академії мистецтв України. Це результат десяти кримських сесій. Вона експонувала  більше ста живописних і графічних робіт «батилиманської художньої спільноти».




Немає коментарів:

Дописати коментар