середу, 15 березня 2017 р.

« За покликом серця»

Згідно Постанови ВР України від 17 січня 2017 року за № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця»  з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань. 14 березня - Це свято  справжніх патріотів своєї Батьківщин, це свято торжества мужності і героїзму!  Книжково – документальна викладка – це  історичний екскурс в історію добровольства України: Запорізька Січ, потім – Легіон Українських Січових Стрільців -  яскравий приклад з нової історії України, коли до лав УСС записалося майже 20 тисяч добровольців. Полк УСС вважався найкращим відділом із усієї  Австро-Угорської армії. 



Друга світова війна, коли добровольці першими стали на захист кордонів  Вітчизни. 


Сучасний приклад добровольчого руху – Революція Гідності,  воєнні дії  на сході нашої держави, коли тисячі звичайних громадян пішли спочатку на Майдан, а потім зі зброєю в руках  протистояти  озброєному агресору.  




Представлені газетні  публікації присвячені  добровольцям – учасникам АТО , які з 2014 року  ціною свого здоров’я, життя захищають незалежність й свободу України! Героям слава!






Немає коментарів:

Дописати коментар