пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

 Книга - мудрий і сердечний друг, з яким цікаво провести святкове дозвілля.



Наближаються найголовніші свята, як для дорослих так і для малят. Щоб не нудьгувати довгими зимовими вечорами, візьміть до рук книгу. До новорічних свят бібліотека пропонує підбір літератури, яка допоможе провести незабутні моменти зимової тиші. Розпочинаємо з книг, які відкривають всю таїну зимових свят. Тут ви дізнаєтеся про традиції святкування новорічних свят в різних куточках планети, підберемо найкращі колядки та щедрівки для вас та вашої дитини.


Як на рахунок того, щоб влаштуватися зручно в кріслі, закутатися в теплу ковдру, взяти цікаву книгу і зануритися  в інший світ з новими і старими знайомими:
Р. Бах «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» - життєстверджуюча і дуже мотивуюча книга. Тут і роздуми про життя, і про віру в людські над можливості і звичайно про мрію. Трохи чудес в ці дні не завадить.
Я. Вишневський «Постіль». Автор розповідає про відмінності жіночої психології любові від чоловічої;
Д. Г. Лоуренс «Коханець леді Чаттерлей, Д. Фаулз «Колекціонер»; Я. Гашек "Пригоди бравого солдата Швейка"; В. Набоков "Дар"; С. Лем "Соляріс".
І трохи класики: «Три товариші» Е. М. Ремарка -  красива книга про любов і дружбу, про те, як важливо цінувати те, що маємо і бути вдячними за це. «Портрет Доріана Грея» – скандальний для свого часу, Оскар Уальд  написав морально – етичну книгу, що піднімає питання любові, зради, гармонії душі і тіла. З цим романом вихідні пролетять непомітно і з користю для розуму.
А як же вихідні без фентезі. Коли є бажання зануритися в містичні і загадкові світи, то література жанру фентезі і містики кращий спосіб забути трудові будні: « Vita Nostra» - роман, який отримав визнання читачів та критиків – книга авторів Марини та Сергія Дяченків. Письменниця Ольга Громико пише в жанрі гумористичного фентезі. Для занурення в епічне фентезі, варто почитати Джорджа Мартіна. Для затишних вихідних завжди згодиться романтична книга: С. Кінселла «Шопоголик и бэби»; С. Ахерн «P. S. Я люблю тебя»; Р. К. Гюнтекін «Корольок, пташка співоча».
Вибір хорошої книги – відмінний привід познайомитися з новими авторами та персонажами:
Ж. Куява «Гордієві жінки»;
Ю. Винничук « Танго смерті»;
Н. Гуменнюк «Енна. Дорога до себе»;
Е. Е. Шмітт «Оскар і рожева пані.
Релаксуємо разом з Г. Вдовиченко, М. Іванцовою, Е. Гатою.





Бажаємо Вам приємних свят. І пам’ятайте, КНИГА – це шлях де відкриваються дива. Чекаємо на Вас в Новому 2016 році. Графік роботи незмінний.  

1 коментар: