вівторок, 10 травня 2016 р.

День памяті і примирення
Day of Remembrance
Пам’ятаємо Перемагаємо  Remember Winning 
9 травня 2016 року - вже 71 рік пройшов з дня великої Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. І з кожним роком все менше стає живих учасників  і свідків тих героїчних і страшних подій, людей, чия пам'ять зберігає правдиву, цінну інформацію, спогади про бачене і пережите, які з часом втрачаються назавжди. Але  численні  кінофільми, книги про війну навічно збережуть для майбутніх поколінь свідчення, спомини, факти, емоції про апокаліпсис  ХХ ст., про жорна воєнних лихоліть, які знищували все живе на своєму шляху, залишаючи пособі згарища і руїни, кров і сльози, і смерть… Книги про Другу світову війну - книги написані кров’ю, це духовний заповіт одного покоління майбутнім поколінням, Ці книги будуть переходити  від  покоління в покоління. Це  свята пам'ять людського роду. В травневі святкові дні бібліотека пропонує тематичний перегляд « Вони захищали небо Вітчизни» присвячений участі авіації у Другій світової війні. Перегляд включає мемуари  видатних військових начальників – авіаторів, розповіді про героїчну боротьбу повітряних армій ,  окремих підрозділів в роки війни, про відомих льотчиків. Представлена книга « Истребители ведут бой» Селіфонова І.І. – генерал - майора авіації, Героя Радянського Союзу. Матеріали виставки знайомлять з біографіями Героя Радянського Союзу, генерал - майора авіації Левіна  М. В., полковника авіації, льотчика - штурмана  Сідушова  Г.К. Ці люди –  бойова  слава і гордість Соломянського району.





Другий перегляд « Миттєвості війни в художній літературі»  представляють книги  з фонду бібліотеки присвячені темі Другої світової війні. Це книги – історія великого подвигу народного. Це джерело стійкості, нескореності наших батьків і дідів. Це біль, кров, душевні рани людей війни, їхній величезний тяжкий  життєвий досвід. Це  живі свідчення про бачене і пережите. Обов’язок наступних  поколінь  знати і пам’ятати , як це було. Пам’ятати поіменно імена героїв і донести  їх до нащадків. Кожен рік з’являються нові книги про найкривавішу війну в історії людства різні  за жанрами і стилем. Письменники досліджують   душевні, фізичні витоки  народної  перемоги над фашизмом.


В СШ № 64 було проведено вечір памяті присвячений Дню Перемоги в Другій світовій війні в підготовці якого, бібліотека приймала активну участь.  






До відома всіх, книгарня «Є» та Український інститут національної пам’яті 5 травня провели презентацію книжки «Війна і міф. Невідома Друга світова» за участю авторів Володимира В`ятровича, Сергія Громенка, Максима Майорова, Сергія Рябенка, Вікторії Яременко, Ігоря Бігуна.
«Війна і міф. Невідома Друга світова» зібрала в собі 50 сюжетів від 15 авторів, що досліджували та опрацьовували розсекречені документи та білі плями нашої історії.
Книга адресована тим, хто хоче знати правду, якою б вона не була.



Немає коментарів:

Дописати коментар