неділю, 25 вересня 2016 р.

Нобелівська премія: під знаком миру
Nobel: Peace Prize

Тематичний перегляд «Нобелівська премія: під знаком миру» знайомить з постаттю самого Альфреда Нобеля, історією започаткування ним премії. Премія миру – одна з шести Нобелівських премій, що була заповідана швецьким індустріалістом та винахідником А.Нобелем. Відповідно до його волі Премія Миру повинна присуджуватися тому «…хто зробить найбільший або найкращий внесок в дружні стосунки між націями, в скасуванні або скорочення армій, що існують та в проведення або агітацію мирних з’їздів».
Перегляд представляє матеріали: повний список особистостей, яки були нагороджені Нобелівською Премією Миру, починаючи з 1901 року, коли лауреатами стали Анрі Дюнан – засновник «Міжнародного Комітету Червоного хреста» - за внесок в мирне співробітництво між народами та французький захисник миру Фредерик Пассі за багаторічні миротворчі зусилля, до лауреатів 2014 року: Малали Юсуфзай – пакистанської правозахисниці – наймолодшого лауреата премії, яку вона отримала «за боротьбу проти придушення дітей і молодих людей і за право дітей на освіту» і Кайлаш Сатьяртхі – індійський активіст за права дітей, проти праці дітей в Індії.

Також можна ознайомитися з іншими лауреатами цієї відзнаки, наприклад, Ф.Рузвельт, Мати Тереза, М.Л.Кинг, Л.Валенса, А.Сахаров, А.Швейцер, Далай-Лама ХІV, міжнародні організації, яким неодноразово присуджувалась Премія Миру – ООН, «Міжнародний комітет Червоного Хреста».



Немає коментарів:

Дописати коментар