понеділок, 23 січня 2017 р.

 РІЗДВО: НОВІ НАДІЇ, НОВІ СПОГАДИ, НОВІ ПОЧУТТЯ...


Молода письменниця Тетяна Белімова, неодноразова лауреатка премії « Коронація слова»  не вперше зустрічається з прихильниками своєї творчості в бібліотеці. Темою нової зустрічі - презентація нової книги «Львів. Смаколики. Різдво». Кожна історія якої – про народження нового почуття, нової надії, нових спогадів.  Події  оповідань відбуваються у Львові в свято світлого Різдва. Автори книги – українські письменниці – Вікторії Гранецька, Дара Корній, Тетяна Белімова та інші – прагнули  наповнити свої оповідання надією, романтикою, вірністю та вірою в народження нового життя.






« Залізниці, потяги, вокзали» - друга збірка оповідань сучасних авторів, в якій брала участь наша гостя Тетяна Белімова. Вона розповіла, що сюжети всіх оповідань об’єднані темою, що стала назвою  серії « Дорожні історії». 17 українських письменників у книжці   розповіли  свою  історію на цю  задану тему, з якою знайома    майже  кожна людина.



« Яйце – райце, або мільйон на мрію» -  третя книжка презентована письменницею. Це-роман – шоу, який вона  писала в співавторстві з Андрієм   Процайло. Авторка розповіла про працю над романом, ідею створення сюжету, який наповнений несподіваними поворотами, справжній вакханалією подій у боротьбі за головний приз – загадковий діамант «Бо Сансі». Концепція роману пов’язана з українським фольклором, в ній обіграється казковий сюжет « Яйце – Райце», кожен розділ названий українським прислів’ям.


Зустріч проходила 22 січня – в День свята Соборності й Свободи, тому письменниця не  могла  не згадати історію створення книги « Вільний світ», яка була відзначена «золотом» конкурсу « Коронація слова» в 2014 році, твір про часи воєнного лихоліття, про національну історію. Перед читачем складна сув’язь багатьох людських доль: доля родичів ворога народу, доля сиріт війни, доля киян в окупованому і зруйнованому місті, доля військовополоненого в таборі, доля остарбайтера в німецькому Айгаху, доля емігранта, тема голоду 1933 року…Письменниця розповіла, що  при написанні  книги використовувала родинні перекази, історії, свідчення,  хотіла до вести, що людина завжди, в любих життєвих обставинах прагне свободи, бо свобода живе в її серці, доки вона жива… 




Гостя докладно відповідала на запитання і на прохання слухачів читала уривки своїх творів. Присутні отримали докладні відповіді на  свої  запитання і уважно слухали  уривки творів в авторському читанні.  На зустрічі  панував  світлий  святковий настрій, настрій одкровення, людського тепла та добра…


Колектив бібліотеки, її користувачі щиро вдячні за це Тетяні Белімовій  і бажають молодій талановитій письменниці   натхнення для створення нових творів і чекають наступних  теплих зустрічей  з нею.


1 коментар:

  1. Щиро вдячна усім читачам Бібліотеки! Було справді дуже щиро і затишно))

    ВідповістиВидалити