середу, 25 жовтня 2017 р.

« І піднялась з глибин століть непоборима, нездолана сила»

День визволення України від  німецько-фашистських загарбників – це свято, яке щорічно відзначається 28 жовтня. Цій даті був присвячений урок історії, який провів Михайло Михайлович Корольов – заступник Голови Солом’янскої  районної організації ветеранів  України для учнів СШ №69. 


Під час Другої світової  на території  України відбувалися ключові події за звільнення Європи від фашизму. Сталінградська битва 1942-43 років поклала початок корінному перелому в ході війни – це був початок визволення України. Перші населенні пункти Східної України, Донбасу були звільнені вже в грудні 1942 року. Остаточне визволення почалось під час Курської битви в липні-серпні 1943 року…Виступаючий докладно розповів учням про наступальну операцію «Полководець Румянцев», про бої за великі міста та села України, про героїчну битву за Дніпро, наслідком якої було звільнення Києва нажаль  ціною великих людських жертв (після операції по форсуванню Дніпра 2тисячи 438 її учасника були нагороджені званням Героя Радянського Союзу), про успішні наступальні операції чотирьох Українських фронтів, які налічували 6,5 млн. бійців, сто тисяч гармат, дев’ять тисяч 600 танків, більше восьми тисяч літаків, 21 тисячу «Катюш». Битва за визволення всієї України тривала 22 місяця. У подальшому війська 1-ого Українського Фронту визволяли від нацистів польські землі, брали участь у Празькій операції і штурмували Берлін. А 2,3,4 Армії брали участь у звільненні Румунії, Угорщини, Болгарії, Югославії, Чехословаччини. 




Бібліотека висловлює велику вдячність Михайлу Михайловичу Корольову за проведений захід, який слугує  збереженню історичної та патріотичної пам’яті молодого покоління.


Немає коментарів:

Дописати коментар