четвер, 20 травня 2021 р.

 Правила  з безпеки дорожнього руху - правила життя.


Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді   оголошена Генеральній  Асамблею ООН  на 2021-2030 роки.

Україна активно  приєдналась до Всесвітнього тижня безпеки дорожнього руху.

 Громадська організація Traffic Challenge  оголосила змагання серед шкільних команд з правил безпеки дорожнього руху. Мета Хештег  Марафону #Speak UpUkaine  Love 30 #0540 є зниження смертності та травматизму людей на дорогах, підняття  рівня  безпекової грамотності населення, поширення   світових  практик з безпеки на дорозі, заохочення дітей, всіх учасників  виконувати правила безпеки  дорожнього руху в місті, формування  нових сучасних життєвих орієнтирів  та інструментів, які можуть врятувати життя.



В рамках   Всеукраїнських змагань з безпеки дорожнього руху   бібліотека спільно  із школою № 64  - учасницею  Марафону, провели тематичну просвітницько-навчальну  зустріч з мешканцями району. 



Школярі провели тренінги  для батьків, користувачів  бібліотеки поважного віку,  розповили їм про світловідбивачі та їх правильне  і обов’язкове використання в темний час для збереження життя,  про системи активної та пасивної безпеки автомобіля, про захист дітей в авто, механізм травмування в транспорті. Присутні переглянули відеофільм про дієвість використання світло відбивних  елементів,  другий - на тему  безпеки в  транспорті,  взяли участь в анкетуванні – голосуванні. Присутні відповідали на контрольні запитання ведучих заходу. Учні подарували всім світловідбивачі, які виготовили власноруч.




 Враховуючи правила  карантину, цей захід бібліотека  зі школою проводила два дні поспіль.






Немає коментарів:

Дописати коментар