вівторок, 9 травня 2023 р.

 Братня рука допомоги

Ця кривава підступна війна, що триває з 24 лютого 2022року змусила назавжди змінити ставлення європейських країн до України. Весь світ допомагає нашій країні зберегти свою цілісність і незалежність і сприяти поразці кривавій імперії.

Україна отримала рекордну допомогу від своїх союзників: військову і гуманітарну. Її відчули біженці, яким довелося тікати від звірств окупантів.

Польща на практиці довела, що є справжнім другом України. Вона одна з перших почала надавати військове обладнання та гуманітарну допомогу.

Британія, її народ і уряд стали основними союзниками України в Європі з постачання військової техніки. Британські інструктори продовжують навчати наших військовослужбовців.

Британці прихистили значну кількість біженців, для підтримки яких Велика Британія створила спеціальні програми.

У ЄС відбулося дієве згуртування навколо нашої країни.  Берлін і Париж відіграли важливу роль у посиленні протиповітряної оборони. З початком війни практично всі країни ЄС розміщають біженців з України. Тільки за перший рік війни понад 13,6 млн осіб отримали гуманітарну допомогу від ЄС та інших європейських донорів.

Боротьба за загальнолюдські цінності об’єднала навколо України майже весь світ. Допомога надходить з Австралії, Японії, ОАЕ, Казахстану, Пакистану, Південної Кореї та  інших арабських, азійських і латиноамериканських країн.

Ми вдячні нашим європейським друзям за всебічну підтримку.

Мобільна виставка «Разом ми – Європа», де українські ілюстратори представили самобутній погляд на війну в усіх її проявах та на допомогу Україні з боку ЄС.




Загальновідомо, що найкращий шлях для розуміння менталітету народу є його література. Тому ми пропонуємо познайомитися з Європою, континентом різних культур, релігійних та правових традицій, саме через книжки, адже у фонді бібліотеки є найновіші видання творів сучасних європейських і світових авторів. 


Саме письменники описують історію, природу, культуру, традиції та пам’ятки. Це все можна дізнатися  з книг, які представлені на книжковій виставці «Така різна і така близька Європа». 

Всі ці найкращі художні твори відомих європейських письменників розширюють знання про Європу.



Немає коментарів:

Дописати коментар