середу, 17 червня 2015 р.

Олександр Білоус – поет з відкритою душею

Бібліотека щиро вітає свого постійного користувача Олександра Білоуса з виходом у світ п’ятого випуску його відео книги «Майбутнім вікам»
Першу свою відео збірку віршів поет-початківець видав в 2011 році до свого 50-річчя під назвою «Олександр Білоус. Вибране», воа мала успіх і хороші відгуки читачів. Другий диск «Поет з відкритою душею» народився в 2012 році. 2013 рік — випуск наступного поетичного зібрання - «Мить зачаття дощу». 2014 рік став роком народження нової збірки - «Сузір’я та рими». 
Художнє оформлення відео книг зроблено сестрою Олександра – художницею Оленою Дзень. Вірші на дисках звучать у виконанні самого автора та його племінниці Анастасії. В оформлені п’ятої відео книги «Майбутнім вікам» використані малюнки учнів 5-7 класів СШ № 64. 
Народився Олександр Білоус в Києві в 1961 році. Закінчив школу №149. Навчався на історичному факультеті Університету імені Т. Шевченка і працював в Центральному архіві вищих органів державної влади та управління України. Почав писати вірші ще у школі. Упродовж життя неодноразово повертався до поезії. В 2008 році в театрі імені Франка під час перегляду рок-опери його дуже вразила сила та емоційна інтонація голосу актриси – співачки Юлії Войс. Ця зустріч стала поштовхом до нового періоду творчості. Поет вважає Юлію своєю «хрещеною матір’ю» і натхненницею в поезії. Тому перші вірші з 45-ти цьогорічних текстів присвячені саме їй. 
Олександр Білоус є учасником і дипломантом українських поетичних фестивалів. Його автобіографічний нарис і вірші увійшли в четвертий випуск журналу культури степів «Сила вітру», який вийшов друком в 2015 році. Всі книги-диски поет щедро дарував бібліотеці, яка репрезентувала їх своїм користувачам. До Всеукраїнського дня бібліотек наш колектив отримав поетичне поздоровлення від свого читача - поета Олександра Білоуса. Ми пишаємося досягненням і успіхом читача нашої бібліотеки. Його життєві і творчі здобутки є прикладом наполегливості і наслідування для юних читачів. Щиро бажаємо Олександру поетичного натхнення, нових успіхів і досягнень у творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар