пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Екскурсія вихідного дня.
Полтавська область: Миргород, Велика Круча, Лубни.
Подорожуй, відкривай, пізнавай свою країну. Закохуйся в її неповторні чарівні куточки.
Миргород – районний центр. Заснований в ХІІ-ХІІІ ст. як сторожовий пункт східної околиці Київської Русі, потім – центр реєстрованого козацького полку, з 1649 року - адміністративний центр Миргородського козацького полку, 1917 – рік заснування курорту, з 2011року місце проведення гастрономічного фестивалю «Миргородська свиня», визначний центр художньої кераміки. Миргород наповнений пам’яттю про свого великого земляка М.В. Гололя: вулиці його імені, заклади, біля «Миргородської калюжі» знаходиться алея скульптур гоголівських персонажів.














Велика Круча - новий придорожній ресторанно-готельний комплекс на березі річки Удай на території маєтку козацько-старшинського роду Стороженків.











Лубни – Спасо-Преображенський Мгарський чоловічий монастир заснований в 1619 році ігуменами Густинським і Підгірським в Мгарському лісі біля Лубнів. В 1692 році на кошти гетьманів Івана Самойловича і Івана Мазепи збудований кам’яний Спасо-Преображенський собор. В 1844 закінчено спорудження дзвіниці. В 1785 році засновано скит з церквою Благовіщеня Пресвятої Богородиці. Відродження монастиря почалося з 1993 року.
















Немає коментарів:

Дописати коментар