суботу, 10 грудня 2016 р.

Самий читаний автор року
Добігає кінця рік червоної вогняної мавпи, підводячи підсумки книжкових вподобань наших користувачів, вони як і рік є вогняними. Все більше і частіше наші читачі обирають книги сучасних українських авторів або зарубіжну літературу в українському перекладі. Найпочесніше місце займає Люко Дашвар. Книги цього автора читають всі вікові групи і надалі чекають на новинки від золотого письменника України. Твори Галини Вдовиченко та Міли Іванцової є  популярними, бо це терапевтична проза, яку читаєш і хочеться читати в наш нелегкий час. Світ фантастики розкривають Марина та Сергій Дяченки, твори яких вражають дивним переплетінням часу і простору. Це не просто письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Серія «Карта світу» є найпопулярнішою з серій, яка дозволяє познайомитися з найкращими авторами зарубіжних країн. А українські перекладачі влучно передають стиль написання бестселерів. Серед найчитаніших авторів є  норвежець Ю. Несбьо і його книги «Нетопир», «Таргани», «Безтурботний», «Червоногрудка». Не здають позиції японські письменники Х. Муракамі та Ю. Місіма. Це автори, які є найвідоміші та найчитаніші в світі, їх твори є сучасною класикою, та входять в золотий фонд світової літератури. А почесне місце короля жахів займає Стівен Кінг. На його книги знято дуже багато фільмів, які бачили всі, але книга залишається більш приголомшливою. Великої популярності серед читачів набуває творчість Джоді Піколт, про це свідчить велика кількість замовлень книг по ВСО та МБА, адже в бібліотеці нажаль лише дві книги. Але цей автор, чиї книги зосереджені на людських емоціях, складних стосунках, присвячені моральним дилемам має бути прочитаним. Її роботи відзначені призом «Краще произведение року» та принесли автору Книжкову Нагороду Нової Англії у 2003 році.


Читачі самі створюють рейтинги самого читаного автора та найчитанішої книги. Літературний рейтинг серед українських авторів це: В. Шкляр, Ж. Куява, Р. Горовий, А. Хома, О. Печорна, М. Матіос, В. Лис, О. Слоньовська  та збірка оповідань «Пазли нашого буття» із серії «П’ять зірок». Представники зарубіжної літератури це: Е-Е. Шміт, Т. Доленга-Мостович, Р. Бредбері, Е. М. Ремарк, А. Сапковський, А. Гавальда, М. Леві, Ч. Палагнюк, С. Шелдон, Д. Мартін.




А на завершення новинка. В цьому році, наші читачі відкрили для себе нових письменників – подружжя Валерія та Наталя Лапікури. В бібліотеці є лише одна повість-фентезі, де йдеться про карколомні пригоди сучасного хлопця-підлітка, котрого затягло у віртуально-паралельний світ. Але в них є серія детективних романів «Інспектор і кава» (Київський детектив у стилі ретро), яку ми розпочали замовляти з інших бібліотек міста Києва, а саме з бібліотеки ім. Лесі Українки. Тож кожний твір віднаходить свого читача і з кожним днем все більше і більше надходить замовлень на ту чи іншу літературу.


Немає коментарів:

Дописати коментар