пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

« Віночок Миру і Добра»
За пропозицією  бібліотеки учні СШ № 64 приєдналися до Всеукраїнської благодійної акції «Віночок Миру і Добра» . Це Національно–патріотичний благодійний проект організований Молодіжною громадською організацією «Конкурс-фестиваль « Чарівна свічка», Центром творчості дітей та юнацтва, ГО « Київська міська спілка ветеранів АТО», Благодійний фонд «Пам’яті Небесної сотні». В рамках проекту відбудеться багато різних акцій та заходів, у тому числі виготовлення великого віночка з окремих  квітів та віночків , виготовлених учасниками акції – всіх бажаючих . Проект спрямований на укріплення  миру, пізнання національних традицій, краси української землі, відчуття себе невід’ємною складовою світової спільноти, формування національно-патріотичного мислення, кожної людини, спрямований на піднесення національного потенціалу молодого покоління. Кожен клас виготовлював свою квітку для загальношкільного вінка.










Бібліотека підготувала тематичну виставку « Віночок – відгомін барвистої української матері – Землі», біля якої  розповідала учням про історію українського віночка як національної ознаки українського строю, як символу краси та  традиційного національного оберегу. Діти дізналися, що існує 77 видів вінків: вікові, обрядові, звичаєві, ритуальні, магічні, святкові…, як виготовляється віночок, скільки квітів та стрічок використовується при цьому. Які квіти традиційно вплітають у віночок, символічне значення кожної. Скільки і якого кольору стрічки в’яжуть  у віночок. Учні  намагалися самі згідно правил підібрати і приклеїти  стрічки до паперових віночків.





 


Великим вінком « Миру і Добра» над входом в школу між двома голубами Миру 25 квітня всі учні, вчителі закладу зустрічали учасників  Всесвітнього бігу, факельної естафети заради  гармонії. Метою якого є поширення ідеалів дружби, миру, гармонійного співіснування народів у світі. Учасники акції  пропонують лише добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який учасники передають один одному із рук в руки. Всі школярі  й вчителі школи  мали можливість потримати в руках Факел миру. Кожний присутній святкового зібрання став безпосереднім учасником Всеукраїнського проекту « Віночок Миру і Добра» і Всесвітньої акції «Біг заради Миру й Гармонії», чим виказали своє ставлення до долі країни, за долю  наших бійців - захисників, за сьогодення та майбутнє своєї батьківщини, проявили себе великими патріотами  великої України.













Немає коментарів:

Дописати коментар