четвер, 6 вересня 2018 р.


Українська школа: нові шляхи, нові події, нові мрії.

До початку нового навчального року – старту нової освітньої реформи – в бібліотеці оформлений  тематичний перегляд  освітньо-педагогічних матеріалів, публікацій з  газет та журналів, які висвітлюють завдання, проблеми,  нової реформи МО і науки. Головна мета якої – створити школу, в якій буде приємно навчатися і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. НУШ – це школа де учнів вчать критично мислити, висловлювати  свою думку, бути відповідальним  громадянином.  Це школа співпраці та взаєморозуміння. Цього року в перший клас підуть 448 тисяч дітей по всій Україні, які почнуть навчання за новими державними стандартами.
Тематична підбірка матеріалів – це допомога вчителям  для  ознайомлення  з  новинами у сфері освіти, різними  думками  профільних фахівців про нову освітню реформу.
Стаття І.Лиховид в газеті «День» «Гарна освіта коштує недешево» про концепцію «Нової української школи»:



У розмові з «Днем» Юло Вооглайд – відомий естонський філософ, освітній експерт, вважає, що:



Публікація Д.Назаренко у «Слові Просвіти» починається словами С.Русової: «Бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України».
В матеріалі І.Ковалів «Від дитсадка до магістратури»  йдеться  про оновлення стандартів в професійній освіті МОН, збільшення фінансування найуспішніших університетів та науки.
Дописувач газети «Україна молода»  у своєму листі–роздумі «Не згаси вогонь»  закликає до вчителів: «Запалює той, хто сам горить. Стосунки з дітьми потрібно будувати на довірі, повазі і свободі. Кожна дитина – неповторна квітка, яка розцвітає. Милуймось нею і любимо її».






Немає коментарів:

Дописати коментар