четвер, 25 квітня 2019 р.


«Чиста Земля – мирне життя».

Це головне гасло благодійного фонду «Лелекера». Бібліотека  у День Землі запросила своїх користувачів приєднатися до проекту фонду «Скажи: пластику –ні! Зеленому майбутньому –так!»   Встановила спеціальну ємкість для збору кришечок.
Сьогодні громадські  активісти  призивають людей відмовитися від використання пластику, який засмітив нашу планету: міста, ліси, річки, світовий океан. В Києві один кілограм  пластику коштує 10 гр. Волонтери фонду зібрані кошти від продажу пластику використовують на благодійну допомогу: підтримка реабілітації поранених воїнів, дітям переселенців з Криму та Донбасу. 

 

Фонд заключив договори з мережею магазинів по встановленню контейнерів для збору кришечок. Організація збирає ще інший пластик  та передає його для переробки. Кияни запропоновують нові проекти для збереження довкілля. Наприклад, відмовитися від використання поліетиленових пакетів, а вживати паперові або плетені сітки – авоськи, які легко можна зробити самому. А Кафе «Альтруїст» зібрало  37 кг пластика та замовило вуличну лавку з нього  , яка зараз стоїть біля закладу.



В Одесі та інших містах України з’явилися невеликі заклади, які приймають кришечки, за допомогою екструдера перетворюють їх в рідку масу та виготовляють  з неї  різні чудові  речи: прикраси, посуд, сумки, художні витвори,садово-паркові дизайнерські меблі.



 Наша Земля – наш рідний дім, наша Матінка – Земля. Вона є одна у всьому Всесвіті. Будьмо цінувати, берегти її. Ми всі і кожен з нас несе відповідальність за  здоров’я, гармонію та чистоту  блакитної планети Земля.



Немає коментарів:

Дописати коментар