понеділок, 1 квітня 2019 р.


Не буде птахів – людське серце очерствіє!
Міжнародний день птахів

Відзначається з 1906 року 1 квітня. Проводиться під патронатом Союзу охорони птахів та підтримки ЮНЕСКО.
У 1950році в Парижі було підписано «Міжнародну конвенцію про охорону птахів». Мета цього дня – привернути увагу людей до вивчення і збереження птахів, поширення знань про них.
Традиція оголошувати рік іменем когось з пернатих почалась з 1996 року. Тоді першим талісманом року став деркач, а у 2018 була обрана скопа. В цьому році – це буде горлиця, яка вважається символом миру, чистоти та любові!Ліна Костенко присвятила їй вірша « Я вранці голос горлиці люблю».


Інформаційно-ілюстрована виставка у вітрині бібліотеки присвячена Дню птахів. Мета – звернути увагу людей до вивчення та бережливого ставлення до птахів, які мешкають у місті поряд з нами, познайомитися з птахами наших лісів і ланів. Побачити птаха року – горлицю. 




Тематичний перегляд представляє книги та твори української та зарубіжної літератури, в назві яких є ім’я птаха або зміст присвячений птаху. Це «Слово о полку Ігоревім», це твори І Франка, Л.Українки, І.Нечуя-Левицького, Б.Грінченка, М.Вовчка, О.Довженка, М.Стельмаха, О.Гончара, А.Малишка , В.Симоненка, Є. Гуцала, В.Сухомлинського, В.Сосюри, В.Чемериса, В.Земляка, З.Бичинського, М.Ткачівської, А.Чехова, Ш.Бодлера, О’Генрі, Аполлінера, Дефо, Я. Кавабати, Шиллера, Р-Н.Гюнтекіна, Р.Баха та інших.


Перегляд для дітей включає казки Андерсена, І.Франка, В.Сухомлинського, твори Н.Поклад,С.Шаповалова, А.Давидова, О.Грігор’єва, Л.Новікової, І.Курило,А.Григорука, українські, французькі, скандинавські народні казки, журнали «Веселые животные», «Колосок».

Вітаємо  всіх з Днем птахів!

Немає коментарів:

Дописати коментар