четвер, 24 жовтня 2019 р.


Пошук справжнього і вічного
Пам’яті Льонко Євгена Олександровича

В духовній  скарбниці Соломянки є творчий внесок українського композитора Льонка Євгена Олександровича. Сьогодні, 24 жовтня йому виповнилось би 70 років. Цікаво, що  народився він у селі Новгородське Донецької області, останньою адресою на землі була вулиця Новгородська, звідки майстер пішов у інші світи 2 жовтня 2006 року.
Музична школа у Дзержинську, викладання у музичній школі Горлівки, навчання у Київській консерваторії по класу композиції та органу, редакторство журналу «Музична Україна». Нажаль, така коротка  земна біографія талановитого музиканта. Але його  творчий доробок вражає різножанровістю та  нестриманою творчою фантазією. Він включає 12 концертних п’єс, фуги, прелюдії, сонати, симфонії для органу, 20 п’єс для ансамблю електронних інструментів, сюїти та п’єси для оркестру народних інструментів, обробка народних пісень, танців, хорові твори. Безкомпромісність і відданість слухачеві творця назавжди залишаться у пам’яті вдячних поціновувачів музики.  В день пам’яті Льонка Євгена Олександровича ми розповідали користувачам, мешканцям Соломянки, про видатного земляка, слухали його музичні твори.



Бібліотека запропонувала адміністрації музичної школи імені В.Пухальського відзначити цю подію у культурному житті району.

Немає коментарів:

Дописати коментар